Tavoite, toive ja kipinä


Menetelmänä valmennus keskittyy tavoitteen asettamiseen ja niiden saavuttamiseen. Tavoitteilla nähdään olevan keskeinen rooli halutun lopputuloksen saamiseksi, näin ollen tavoitteiden nähdään  energisoivan ja ohjaavan toimintaa (Bipp et al,, 2012).  Mielestäni parhaassa tapauksessa sitä tulee uppoutuneeksi sellaiseen 'ajan  rientoon'1, että ajan ja paikan taju katoaa kokonaan  ja havahtuu vasta tuntien päästä, että onpas aika vierähtänyt (vrt. Ojanen, 1641).
Tuossa eräänä päivänä kuuntelin keskustelua sivusta, jossa  murrosikäinen tytär huokaisi isälleen: "Olisipa kiva haluta jotain?"  Niinhän se on, että pystyäkseen asettamaan tavoitteita on ensin haluttava jotakin palavasti, silmät tuikkien ja keho innostuksesta väristen, vai onko.  Minua tämä ajatus jäi vaivaamaan; eräänä iltana ja pyörittelin mielessäni sanaa tavoite ja oikein tunsin, kun jokin odotti keksimistään - samaan aikaan luin kirjaa, jossa puhuttiin toiveista ja aikansa mielessä pyörittyään välähti, tuo tavoitehan pitää sisällään tuon toiveen, kun tarkemmin katsoo - TAVOITE.  Sitten tajusin, että valmennuksen tehtävänä on sytyttää ja ylläpitäää sitä kipinää sen toiveen saavuttamiseksi. Hyvin muotoiltu tavoite on vain työkalu sen saavuttamiseksi.

Hyvää joulua!


Lähteet

Bipp, T., Steinmayn, R., Spinatch., B. A Functional look at goal orientations: Their role for self-estimates of Inttelligence and performance.  Learning and Individual Differences. Journal of Psychology and Education -magazine Volume 22, Issue3, June 2012, pages 280-289. www.sciencedirect.com  (23.6.2012).

Ojanen, M. (2011). Hyvinvoinnin  käsikirja. Helsinki: Kirjapaja.